Verlies en winst in Almere

07 feb

Chella en Fleur strijden op het Raw Diamonds gala.

Foto 07-02-15 09 46 28Op 7 februari stonden Chella Strijkert en Fleur Broer namens Bodegraven Boxing Club in de ring op het Raw Diamonds jeugd- kickboksgala in Almere.

Chella

Voor de in januari 11 jaar geworden Chella was het haar debuut. Haar tegenstandster was de 12 jarige Priscilla van Sportcentrum Rebo. De wedstrijd zou gaan over drie ronden van 1 minuut. Chella gaf haar tegenstandster goed partij, maar vanaf de eerste ronde was al duidelijk dat Priscilla beter en vaker haar punten pakte en dit drie ronden lang volhield. Chella moest zo diep gaan dat ze met nog 15 seconden te gaan in derde ronde niet meer verder kon omdat zichzelf helemaal leeg geknokt had. De scheidsrechter kon niets anders doen dan het gevecht beëindigen.

De kleine Strijkert heeft ondanks haar opgave laten zien dat ze over een grote strijdlust te beschikt en dat het een kwestie van tijd is tot ze haar eerste wedstrijd weet te winnen.

Fleur

Als allerlaatste partij stond Fleur Broer tegen Marwa van Team Legendary. Voor de 12 jarige Fleur was dit haar derde partij. Waar ze haar vorige partijen nipt verloor, waarbij opgemerkt moet worden dat haar toenmalige tegenstandsters veel meer ervaring hadden, was ze er nu op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Fleur is een zeer groot talent en is in staat om elke wedstrijd in staat om te laten zien dat ze gegroeid is.

Ze wilde er nu dan ook geen enkel misverstand over laten ontstaan. Deze wedstrijd was voor haar ! Fleur begon uitermate fel aan de eerste ronde en wist met harde stoten en trappen haar tegenstandster onder druk te zetten. In de tweede en derde ronde trakteerde ze Marwa op meer van hetzelfde. Fleur maakte mooie, overtuigende combinaties en de jury kon uiteindelijk niets anders doen dan haar als winnaar van de partij uitroepen. De Bodegraafse had gedaan waar ze voor was gekomen. Winnen !