The Bulgarian Bomber wint in Nieuwerkerk !

08 feb

Misho doet zijn bijnaam eer aan!

Debuut

The Bulgarian BomberOp 8 februari maakte Mihail Nikolow namens Bodegraven Boxing Club zijn debuut in de Nederlandse ringsport. Misho, zoals hij door vrienden en intimi wordt genoemd, kwam in augustus van het vorige jaar vanuit zijn geboorteland, Bulgarije, naar Nederland om hier een bestaan op te bouwen. Zodoende kwam hij op een zaterdagochtend de gym van Bodegraven Boxing Club binnengewandeld en vroeg hij of het mogelijk was dat hij hier kon gaan trainen en uiteindelijk ook wedstrijden kon gaan draaien.

In Bulgarije had Misho een paar MMA-, boks- en Combat Sambo wedstrijden gedaan en wilde in Nederland hier graag een vervolg aan geven. Na wat werk op de boks-zak en paar rondes pads-training van trainer/coach Robert Soeterbroek bleek dat de twee een klik hadden en ontstond er een hechte band. Misho werd direct opgenomen in de groep, begon zijn trainingen af te werken en liet zien over een flinke dosis vechtlust en explosiviteit te beschikken. Deze eigenschappen leverde hem vrijwel direct de bijnaam The Bulgarian Bomber op. De twee b’s verwijzend naar de b’s in het logo van Bodegraven Boxing Club.

Trainers Kevin Koster en Edward Strijkert werden door Robert toegevoegd aan het trainerskorps en elke training kon je de Bulgaar zien groeien. In de tussentijd vond Misho een baan en een eigen plek om te wonen. Zijn vriendelijke, beleefde en relaxte karakter heeft er voor gezorgd dat langzaam maar zeker iedereen van Bodegraven Boxing Club reikhalzend uitkeek naar Misho’s eerste kickbokswedstrijd in Nederland. Dat debuut kwam op 8 februari op het door Sportcentrum Brothers georganiseerde gala in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De partij

Omdat Misho over vechtsportervaring beschikt werd er door de trainers besloten om hem in de C-klasse te laten debuteren. Yuhey Yik van Silent Dragon was de tegenstander. Misho begon de partij uitermate fel en liet zien dat hij in de ring stond om naam te maken, maar bovenal te winnen. Harde hoeken op het hoofd en lichaam was het recept voor de eerste ronde. Voeg daarbij een aantal prachtig uitgevoerde draaitrappen en het publiek had al snel in de gaten dat ze naar een echte knokker zaten te kijken. Misho werd vervolgens hartstochtelijk aangemoedigd door het publiek.

In de tweede ronde ging het gas erop en kreeg zijn tegenstander 8-tellen te verwerken omdat hij zwaar onder vuur genomen werd en zich niet meer verweerde. De scheidsrechter moest wel tussenbeide komen en de 8-tellen geven. In de derde ronde deed Misho het iets rustiger aan en bewoog goed door de ring, pakte zijn momenten en liet zien waarom bij The Bulgarian Bomber genoemd wordt. Een rechtste directe in de buik van Yuhey sloeg in als een bom en zorgde ervoor dat hij vier meter naar achteren gegooid werd.

Na drie ronden werd Misho unaniem uitgeroepen tot winnaar van het gevecht. De Bulgaar had zijn doelen behaald. Winnen en gezien de reacties van het publiek tijdens en na het gevecht heeft hij ook naam gemaakt in de Nederlandse kickbokswereld.