Nicky wint in Katwijk !

13 dec

Winst voor Nicky, verlies voor Fleur en Noa.

Foto 13-12-14 14 06 35Op zaterdag 13 december werd er in Katwijk op het kickboksgala van Kamakura gevochten voor eer en glorie.
Namens Bodegraven Boxing Club kwamen tijdens het jeugdtoernooi Noa Strijkert, Fleur Broer en Nicky Craanen in actie.

Noa

Noa was als eerste aan de beurt. Voor Noa was het haar debuut in de ring. Haar tegenstander, Vail Hoff van Oosterbaan Gym had eerder dit jaar al in de ring gestaan. Een jeugdpartij bestaat uit drie ronden van een minuut waar tot 15 jaar technieken naar het hoofd verboden zijn. Beide dames zijn twaalf jaar en dit geval werd er ook nog op K1 regels gestreden wat inhoudt dat clinchen ook niet is toegestaan. Vanaf de eerste bel gingen de dames de strijd vol aan en wisselden stoot- en traptechnieken in een hoog tempo uit. Vail vocht iets meer naar voren, Noa scoorde veel tijdens het achteruit gaan.

De tweede en derde ronde waren een exacte kopie van de eerste, Noa en Vail gaven niets toe aan elkaar en hielden het tempo hoog tot aan de laatste bel. Het feit dat Vail iets meer naar voren vocht werd door de jury beloond en dat betekende dat Noa haar eerste partij verloor. Na afloop kreeg Noa vanuit allerlei hoeken veel complimenten voor haar optreden, geheel terecht, ze had een fantastische partij neergezet.

Fleur

Fleur was de tweede dame van Bodegraven Boxing Club die aan mocht treden. Het was de tweede wedstrijd voor de 12-jarige Bodegraafse. Haar tegenstandster was Isis Bok van Kassem Gym, een meisje met veel ervaring, met name in de taekwondo-wereld. Fleur begon de eerste twee rondes goed en kon goed meekomen met haar tegenstandster en maakte Isis het bij tijd en wijlen uitermate lastig. In de derde ronde was Fleur te afwachtend waardoor haar tegenstandster in spel kwam en goed wist te scoren met traptechnieken. Het oordeel van de jury was duidelijk, Fleur had haar best gedaan en goed gevochten, maar moest de overwinning laten aan Isis.

Nicky

Als laatste mocht Nicky Craanen aantreden. Nicky, wederom een 12-jarige, stond gepland om zijn derde partij te draaien. Echter op de weging werd nog van tegenstander gewisseld omdat het gewichtsverschil in combinatie met het verschil in leeftijd van Nicky’s oorspronkelijke tegenstander niet werd goedgekeurd door de bond. De matchmaking voor een kickboksgala wordt zorgvuldig samengesteld. Het kan echter voorkomen dat een vechter op wedstrijddag te licht of te zwaar is waardoor de bond geen andere keus heeft partijen af te keuren en waar mogelijk tegenstanders te verschuiven om iedereen toch nog een partij te bieden. Dat gebeurde hier dus ook. De tegenstander van Nicky werd Mohamed Oualit van Sportcentrum Rebo.

Nicky begon de partij sterk en wist de druk van zijn tegenstander te pareren door slim en veel te scoren. Hierdoor kwam hij gedurende de drie ronden niet in de problemen. De jury was duidelijk : Winst voor Nicky Craanen !