Klasgenootjes vechten symbolisch tegen Frits’ Leukemie.

20 feb

Groep 8 van de Regenboog uit Waddinxveen knokt mee met zieke klasgenoot.

front_nieuwsOp 5 februari ontvingen wij een bijzonder verzoek van groep 8 van basisschool De Regenboog uit Waddinxveen. Via directrice Saskia van de Akker gaf de groep aan graag een workshop te komen doen en het liefst in een ruimte waar voldoende boks-zakken hangen. Dit omdat ze symbolisch mee wilden vechten met hun klasgenootje, Frits, die Leukemie heeft en op dit moment behandeld wordt. De groep wilde graag weten of dit mogelijk zou zijn en tegen welke prijs.

Speciaal

Aangezien dit verzoek zo speciaal was heeft Bodegraven Boxing Club hier direct “ja” opgezegd en aangegeven dit volkomen belangeloos te doen. Niet om onszelf op de borst te kloppen, maar gewoon vanwege het feit dat het een fantastisch mooi initiatief is en de kinderen dit heel graag wilden. Ze wilden hun klasgenootje laten zien dat ze hem steunen in zijn strijd. Bodegraven Boxing Club voelt zich vereerd dat het hier aan mee mag werken.

De afspraak werd gemaakt en op vrijdag 20 februari was het zover. Om 13.30u. kwamen 23 leerlingen met leraren en begeleidende ouders naar Bodegraven om symbolisch het gevecht aan te gaan. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we een T-shirt laten maken met achterop de tekst “Together we are strong”. Op dit T-shirt hebben de kinderen en Juul en Robert hun naam geschreven en deze zal Frits krijgen zodat hij weet dat hij gesteund wordt door zijn klasgenootjes.

Na een kort introductiepraatje van Robert en Juul werd er afgesproken dat er een zware training zou worden afgewerkt en dat niemand zou opgeven, dit omdat Frits deze keus niet heeft. Tijdens het praatje werd duidelijk dat een van de moeders van de kinderen aan borstkanker lijdt en hebben we besloten ook symbolisch voor haar te knokken. De training zou in geen geval vergeleken kunnen worden met gevecht dat de twee personen moeten leveren, maar we zouden diep gaan en alles geven.

Training

De training begon met een warming up die overliep in een heuse conditietraining met veel krachtelementen. De kinderen werden niet gespaard. Na de conditietraining werden er een paar stoottechnieken uitgelegd en was het tijd voor het echte werk. Een stukje BoxingBag training. Hierna werden de kinderen om twee boks-zakken gezet. De boks-zakken symboliseerden de kanker waartegen de kinderen moesten vechten. Onder luide aanmoedigingen van de hele groep mocht iedereen om beurten 30 seconden knokken. Stoten en trappen, ellenbogen, knieën, alles was toegestaan.

Bijzonder

Wat wij heel bijzonder vonden is dat de kinderen en de mee-sportende leerkrachten en ouders dit ook echt gedaan hebben. Niemand gaf op, niemand stopte, iedereen was bezig met hart en ziel. Iedereen vocht keihard voor de zieke Frits en de zieke moeder. We kunnen niets anders dan mateloos respect hiervoor hebben.

Hierbij willen wij de kinderen van groep 8 van basisschool de Regenboog uit Waddinxveen, de leerkrachten, Directrice Saskia van de Akker en de meegereisde ouders bedanken voor het feit dat wij mee mochten werken met dit mooie initiatief.

Bovenal willen we Frits en de moeder van een van kinderen heel veel sterkte toewensen in hun strijd tegen hun ziekte!